latinica  ћирилица
12/10/2017 |  09:08 ⇒ 16:40 | Autor: RTRS

Predložen pritvor za uhapšene u akciji "Piramida" (VIDEO)

Banjalučko Okružno javno tužilaštvo predložilo je pritvor za 17 lica koja su uhapšena u akciji "Piramida", a osumnjičena za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, saopšteno je iz tužilaštva.
Okružni sud, sprovođenje - Foto: RTRS
Okružni sud, sprovođenjeFoto: RTRS

Pritvor je predložen za Muhameda Halilović /39/, Dragana Stanišića /33/, Milana Pičulina /35/, Dragana Maksimovića /38/, Tihomira Novakovića /42/, Miloša Dulića /36/, Dalibora Mačka /36/, Јuliju Čalupu /24/, Vedrana Žolju /33/ iz Banjaluke, te Nedžada Bašića /35/ i Edina Behremovića /48/ iz Sanskog Mosta, Branka Milivojšu /55/, Dragomira Živkovića /26/ i Dalibora Živkovića /46/ iz Prijedora, Zorana Šaviju /59/ iz Visokog, Ognjena Kokića /35/ i Nebojšu Јanjića /44/ iz Istočnog Sarajeva.

Pritvor je predložen zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike te zbog postojanja naročitih okolnosti, koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo i iz razloga vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna.

Mjere pritvora predložene su i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda odnosno uznemirenosti javnosti.

U prethodnih šest mjeseci osumnjičeni su vršili nabavku opojnih droga kokain, heroin, marihuanu i spid na području Sarajeva i Sanskog Mosta, te je preprodavali korisnicima na području grada Banjaluke.

O prijedlogu za određivanje pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Podsjećamo, u akciji je uhapšeno 18 lica, a policija je pronašla određenu količinu droge.

Time je razbijena grupa koja je, kako se sumnja, drogu transportovala iz Sarajeva i Sanskog Mosta u Banjaluku i dilovala na banjalučkim ulicama.

Izvor: RTRS/SRNA