latinica  ћирилица
11/10/2017 |  18:10 ⇒ 19:58 | Autor: RTRS

Podrška otvaranju poslovne zone na mjestu "Famos Korana"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da podržava plan načelnika opštine Pale Boška Јugovića da fabrika "Famos Koran" bude otkupljena i pretvorena u industrijsku i poslovnu zonu.
Dodik o sudu i tužilaštvu - Foto: RTRS
Dodik o sudu i tužilaštvuFoto: RTRS

"Sa Vladom /Republike Srpske/ rješava se pitanje `Korana` i te lokacije koja je jedina moguća za buduću industrijsku i poslovnu zonu", rekao je Dodik novinarima na Palama, navodeći da je već doznačen određeni iznos kako bi ta lokacija bila otkupljena od suda, odnosno iz likvidacionog postupka, i postala vlasništvo opštine.

On je istakao da podržava aktivnosti lokalne uprave i načelnika opštine u obnavljanju gradske infrastrukture i dodao da će, uz pomoć nedavno odobrenih sredstava Vlade Srbije namijenjenih Palama, biti uspješno okončana rekonstrukcija kompletne putne infrastrukture u ovom mjestu.

Podsjećajući da je danas posjetio mjesto radova na Јahorini, Dodik je rekao da su na ovoj planini otklonjeni neki problemi u vezi sa putnom infrastrukturom.

"Biće izgrađen put koji će omogućiti bržu komunikaciju u samom zimskom centru", naveo je Dodik i konstatovao da će time već ove godine značajno biti otklonjene gužve i stvoreni uslovi za ugodniji boravak na ovoj olimpijskoj planini.

Kada je riječ o izgradnji nove bolnice u Istočnom Sarajevu, Dodik je rekao da je danas dobio uvjeravanja da su rokovi održivi i da će ova zdravstvena ustanova u septembru iduće godine sigurno biti završena i opremljena.

On je najavio da će Vlada Republike Srpske sa lokalnim strukturama razmotriti njihove planove za iduću godinu, prije svega kada je riječ o putevima.

Prema Dodikovim riječima, u 2018. godini trebalo bi da bude rekonstruisano 450 kilometara magistralnih i regionalnih puteva koji su osnov za razvoj privrede i same Republike Srpske.

Nakon posjete Јahorini i tunelu "Kalovita brda" čija je sanacija u toku, predsjednik Srpske se družio sa građanima Pala.

Izvor: SRNA