latinica  ћирилица
22/09/2017 |  12:19 ⇒ 14:02 | Autor: RTRS

Kineski glumac živjeće 30 dana na aerodromu u Helsinkiju (VIDEO)

Na helsinškom aerodromu, koji je ocijenjen kao najbolji u svijetu, kineski glumac Rajan DŽu živjeće u kabini 30 dana kako bi provjerio da li to istina, a cio projekat umnogome podsjeća na film "Terminal", saopštila je danas finska aviokompanija "Finavija", koja je organizator ovog svojevrsnog testa.
Rajan DŽu - Foto: Screenshot
Rajan DŽuFoto: Screenshot

Tokom projekta bez presedana, pod nazivom #LIFEINHEL (u pitanju je igra riječima koja se može prevesti i kao "Život u paklu", jer "HEL" kao skraćenica engleske riječi "hell" označava pakao, a u stvari je međunarodna oznaka aerodroma u Helsinkiju), inače najuzbudljivijeg koji je u ovoj vazdušnoj luci do sada sproveden, popularni 33-godišnji kineski glumac i multitalentovana TV zvezda imaće prilike da iskusi, testira i proceni kvalitet aerodromskih usluga, navodi se u saopštenju.

Helsinški aerodrom želi da dokaže da je najbolji aerodrom u svijetu i najbrža veza između Azije i Evrope.

"Helsinški aerodrom je vodeći i najbolje povezan aerodrom u cijeloj sjevernoj Evropi. Mi smo lideri i u pružanju usluga kineskim putnicima", kaže Katja Siberg, potpredsejdnica za marketing i komunikacije "Finavije".

Riječ je o marketinškoj kampanji zasnovanoj na mješavini rijaliti programa, igre i društvenih mreža, odnosno nekoj vrsti spoja poznatih filmova Terminal i Trumanov šou, a povratne informacije koje će kampanja pružiti omogući će eventualno poboljšanje aerodromskih usluga.

Glavni akter biće suočen sa svakodnevnim izazovima, uz predviđene nagrade za adekvatne odgovore na njih, ali će biti prikazan i u intimnijem svjetlu.

Svaki dan njegovog boravka na aerodromu je isplaniran, ali je sadržina prilagođena događanjima u realnom vremenu.

DŽu će imati na raspolaganju kartu za povratak kući sa otvorenim datumom i moći će da napusti projekat kad god to poželi, ali ako izdrži ceo mjesec na aerodromu i pobijedi, osvojiće nagradu – putovanje u magičnu Laponiju.

Kineski glumac, koji je takođe maneken za zdrav život i vježbanje, ljubitelj borilačkih vještina i bivši učesnik kineskog plesnog šou-programa, živjeće na helsinškom aerodromu od 10. oktobra do 12. novembra, navodi se u saopštenju.

Izvor: RTS