latinica  ћирилица
20/09/2017 |  22:18 | Autor: RTRS

Bimal najbolji u kategoriji proizvodnje prehrambenih proizvoda

Kompaniji Bimal iz Brčkog večeras je u Sarajevu uručena nagrada za prvo mjesto u kategoriji industrijske grane - proizvodnja prehrambenih proizvoda u BiH na svečanosti povodom tridesetog izbora "100 najvećih u BiH" i 45 godina Poslovnih novina.
Kompanija Bimal - Foto: ilustracija
Kompanija BimalFoto: ilustracija

Nagrada je rezultat analize koju su sprovele Poslovne novine, a kompanija Bimal je drugu godinu zaredom dobitnik prve nagrade u ovoj kategoriji.

Zamjenik generalnog direktora Bimala Mitja Kovačič istakao je da jasna vizija u kombinaciji sa dobro postavljenom strategijom, te ljudima koji zadate ciljeve sprovode u odlične rezultate donosi dugoročan uspjeh i razvoj kompanije.

- Neprestano ulaganje u unapređenje proizvodnih pogona brčanske fabrike, kao i zalaganje za kvalitet našeg jestivog ulja omogućili su da prehrambena industrija BiH dobije domaći proizvod koji promoviše kvalitet, razvoj i rast ekonomije - naveo je Kovačič.

Na osnovu ekonomskih pokazatelja iz bilansa stanja i uspjeha Bimal je u 2016. godini ostvario prihod od 194.019.383 KM, a rast i stabilnost u poslovanju potvrđuju i podaci da je kompanija u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila prihod od 105 miliona KM, saopštili su iz te komapnije.

Od 2002. godine fabrika je povećala proizvodne kapacitete i upetostručila preradu sjemena uljarica sa 26.000 tona godišnje na današnjih 120.000 tona prerađenog sjemena.

Izvor: SRNA