latinica  ћирилица
13/09/2017 |  09:08 ⇒ 09:25 | Autor: RTRS

Ko je najmlađa i najplaćenija radnica u Bijeloj kući

Američki mediji posljednjih dana bruje o novoj figuri u timu predsjednika Donalda Trampa. Ona je najmlađa i najbolje plaćena radnica u Vašingtonu.
Houp Hiks - Najmlađa i najplaćenija radnica u Beloj kući (foto:AP Photo/ Carolyn Kaster) -
Houp Hiks - Najmlađa i najplaćenija radnica u Beloj kući (foto:AP Photo/ Carolyn Kaster)

Ona se zove Houp Hiks (28), diplomirala je na Univerzitetu za metodiku i treća je po redu direktorka Odseka za odnose sa javnošću u Beloj kucći. Mediji tvrde da joj Trap neizmjerno vjeruje, njeno mišljenje se uvažava i posljednjih mjeseci postala je bitan činilac u kreiranju Trampove politike, navodi Sputnjik.

Bila je jedna od prvih koja se pridružila njegovoj kampanji, a prije toga radila je kao model, pa se iz rodnog Konektikata preselila u Njujork. Tamo je pronašla posao u pi-ar agenciji, što je ju igrom slučaja povezalo sa Ivankom Tramp.

To je, valjda, bilo dovoljno da Ivankin otac Donald prepozna njen potencijal i pozove je u svoj štab baš u trenutku kada je prvi put objavio svoju kandidaturu, prenosi Sputnjik.

Trud koji je uložila u Trampovu kampanju urodio je plodom. Neposredno nakon njegove pobjede na izborima imenovao ju je za direktorku strateških komunikacija u Bijeloj kući, da bi nakon toga strelovito napredovala.

Tamo uživa povjerenje saradnika i kolega, ali zanimljiva je njena namjera da ne bude u centru pažnje. Do sada nije učestvovala ni u kakvim mejnstrim polemikama niti se nepotrebno izlagala javnosti. To je čini posebnom u odnosu na ostale kolege koji su specijalizovani za isto područje rada u Trampovom timu, piše "Telegraf".

Navodno je tokom svoje "političke" karijere samo tri puta objavila status na Tviteru. Јedan od njih je glasio: "Predsjednik Tramp ima magnetsku specifičnost i zrači pozitivnom energijom koja je zarazna za one koji se nalaze oko njega. Briljantan je i sa velikim smislom za humor i neverovatnom sposobnošću postiže da se svaka osoba osjeća posebno."

Bio je to zapravo njen odgovor na članak objavljen u jeku kampanje u "Vašington postu" u kojem je pisalo kako Tramp ima namjeru da smanji broj saradnika u štabu.

Sudeći prema izvorima iz "Vašington posta", Hiksova svakog dana po nekoliko puta obavlja iscrpne razgovore sa predsjednikom o medijskoj strategiji.

Ona je bila jedina žena koja je učestvovala u kreiranju kampanje novog američkog predsjednika. Zanimljivo je, međutim, da se u javnosti pojavljivala ranije, dok je bila aktivna u svijetu mode. Tada je jednom lokalnom časopisu rekla: "Ako me manekenstvo i gluma nigdje ne odvedu, rado bih se vidjela u politici. Zašto ne?"

Izvor: Sputnjik