latinica  ћирилица
13/09/2017 |  08:59 ⇒ 09:00 | Autor: RTRS

Bivši ljubavnici se našli posle pola vijeka i vjenčali se

On je do iznemoglosti puštao ploče u radio-stanici američke Ratne mornarice u bazi na Karibima, a ona, stanovnica ostrva, imala je brata koji je radio u toj bazi.

Više od pola veijka pošto je brat upoznao DŽenifer Mejerink i Stivena Valberta, ljubav tog razdvojenog para konačno je zapečacćena u Ročesteru, u državi Njujork, ali u ponedjeljak su se vjenčali u bolnici u kojoj je Valbert zbog leukemije.

"Taj vječni unutrašnji plamičak se pretvorio u logorsku vatru i grmi i danas", kazao je 73-godišnji Stiven, pošto su se rođaci i osoblje Opšte bolnice nagurali u njegovoj sobi kao svatovi na vjenčanju koje je obavio gradski matičar.

U znak poštovanja prema Elvisu, Valbert je nosio sjajno crno odjelo, ljubičastu maramu i pilotske naočare za sunce. Mlada je bila u elegantnoj crnoj haljini, s ljubičastim ukrasom u kosi. Stiven, iz Čikaga, 1965. godine je bio na Trinidadu i Tobagu, gdje je noć́u puštao muziku preko vojne radio stanice. Ali, čim se zaljubio, stigla mu je prekomanda. Svoje vojne priveske s oznakama je dao DŽenifer, rekavši joj: "Draga, vratiću se jednog dana po to".

Ali, nije se vratio na ostrvo.

Izgubili su vezu, oboje se vjenčali s drugima i stekli porodice - DŽenifer čak u Ontariju, u Kanadi, a Valbert u Viskonsinu, u SAD.

Pošto je DŽenifer ostala sama zbog smrti muža, njena sestra je na Fejsbuku našla Valtera, tada već udovca.

Najprije su se dopisivali putem mejla, a potom se ponovo sreli 2015. godine. Valbert se doselio u Kanadu već marta 2016. godine.

"Shvatila sam da nikada nisam ni prestala da ga volim", rekla je 72-godišnja DŽenifer.

Oktobra prošle godine je utvrdjeno da Valbert ima leukemiju. Odlučio je da se liječi u Ročesteru, gdje živi njegov sin.

"Јoš nisam odustao od sebe", rekao je Valbert kome su na lančiću oko vrata vojne oznake koje mu je DŽenifer čuvala više od 50 godina. "I nikada neću odustati. Sada mi se ona vratila i to mi daje snagu da prođem kroz sve".

Izvor: B92, Beta