latinica  ћирилица
11/09/2017 |  11:40 ⇒ 17:47 | Autor: RTRS

Kompanija "Alumina" zaposlila 45 novih radnika (VIDEO)

Kompanija "Alumina" iz Zvornika primila je danas u radni odnos 45 novih radnika, od kojih je 15 inženjera mašinstva, tehnologije i elektrotehnike. Prijemom novih radnika ova kompanija popunjava radnu snagu za projekte koji su rađeni u toku ove i prošle godine. Početkom narednog mjeseca biće primljeno još 15 radnika – inženjera i Alumina će tada imati 150 visokostručnih kadarova.
Zvornik: kompanija "Alumina" - Foto: SRNA
Zvornik: kompanija "Alumina"Foto: SRNA

Nakon uručivanja ugovora o radu, predsjednik Upravnog odbora kompanije "Alumina" Milorad Motika rekao je novinarima da prijemom novih radnika ova kompanija popunjava radnu snagu za projekte koji su rađeni u toku ove i prošle godine.

"Prijemom novih radnika pripremamo radnu snagu i za pogon 'Zeohema' koji se gradi preko puta 'Alumine', da se obuče kako bi bili spremni za rad u novom pogonu, jer je cijena proizvoda 'Zeohema' jako visoka i ne smije biti škarta", rekao je Motika.

On je naglasio da je "Zeohem" partnerska firma "Alumine" i da je neophodno da dobije obučene radnike, dok će jedan dio radnika biti raspoređen u proizvodni program "Alumine".

Govoreći o ulaganjima, Motika je rekao da će u ovoj godini biti investirano oko 22 miliona KM u dva proizvodna pogona i obdanište.

"Obdanište, koje se nalazi u neposredno uz 'Aluminu', počinje sa radom najkasnije 1. oktobra. Kada je riječ o novim investicijama, planiramo da do kraja mjeseca sklopimo još jedan ugovor sa ino partnerom o još jednom proizvodu, što za sobom povlači ulaganja u proširenje proizvodnih kapaciteta", rekao je Motika.

U upravi kompanije kažu da je "Zeohem" partnerska firma "Alumine" i da je neophodno da dobije obučene radnike, dok će jedan dio zaposlenih biti raspoređen u proizvodni program "Alumine".

Početkom narednog mjeseca biće primljeno još 15 novih inženjera i tada će u "Alumini" raditi 150 visokostručnih kadrova. U ovoj godini u Alumini će biti investirano 22 miliona maraka u dva proizvodna pogona i obdanište.

Od aprila 2013. godine do danas kompanija "Alumina" zaposlila je 757 novih radnika.

Privredno društvo "Alumina" zapošljava ukupno 1.467 radnika

Izvor: RTRS/Srna