latinica  ћирилица
01/09/2017 |  16:00 ⇒ 18:12 | Autor: RTRS

Foča: Centar za radiološku dijagnostiku bogatiji za dva savremena aparata (VIDEO)

Centar za radiološku dijagnostiku Univerzitetske bolnice Foča bogatiji je za dva savremena aparata - magnetnu rezoncu i RTG digitalni aparat. Vlada Srpske i ova zdravstvena ustanova u nabavku su uložili tri miliona KM, čime će se uz projekat energetske efikasnosti i unutrašnjeg opremanja unaprijediti liječenje. Najvljeno je i ulaganje u razvoj Centra za vaskularnu hirurgiju.
Bogdanić u Foči - Foto: RTRS
Bogdanić u FočiFoto: RTRS

Univerzitetsku bolnicu Foča koja je i nastavno-naučna baza sa 1.500 studenata ovdašnjeg Medicinskog fakulteta, pacijenti sve više prepoznaju po kvalitetu liječenja.

Na to je uticalo ulaganje u obrazovni kadar, što je doprinijelo uvođenju novih dijagnostičkih i terapijskih procedura.

- Mi liječimo građane iz 49 gradova Republike Srpske, šest kantona, 13 opština Srbije i Crne Gore, što je zajedno više od 13.000 pacijenata - kaže Veljko Marić, direktor Univerzitetske bolnice Foča. 

Uvećan je i prihod- danas bolnica godišnje zaradi oko 15 miliona KM. Vlada Srpske najavljuje nova ulaganja.

- Ovdje mora da se formira poseban Centar za vaskulranu hirurgiju, jer je Foča vodeća u toj oblasti - rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić.

Radisav Mašić načelnik Foče Radisav Mašić ističe da bi time pacijenti dobili još kvalitetniju zdravstvenu zaštiutu.

Uz sve ovo pacijenti neće morati na liječenje u Srbiju, što će doprinijeti i uštedama. Fočanska bolnica uskoro će dobiti i moderan hirurški blok sa operacionim salama i intenzivnom njegom.