latinica  ћирилица
28/08/2017 |  09:16 ⇒ 09:21 | Autor: RTRS

Impresivno: Britanac u svojoj garaži ima 350 oldtajmera

Tokom poslednjih 50-ak godina, Rodžer Dadling sakupio je kolekciju klasičnih automobila vrijednu 40 miliona funti, od kojih je najstariji proizveden 1911. godine.
Britanac u svojoj garaži ima 350 oldtajmera - Foto: Screenshot/YouTube
Britanac u svojoj garaži ima 350 oldtajmeraFoto: Screenshot/YouTube

Čovjek koji u svojoj garaži posjeduje toliko četvorotočkaša da bi skoro svakog dana u godini mogao da vozi različit automobil, vozila iz svoje kolekcije redovno čisti i održava u voznom stanju, a povremeno u njima napravi i par krugova po kraju.

Među klasičnim vozilima koje je sakupio tokom pola vijeka, ima običnih, prosječnih automobila za svakodnevnu vožnju, ali i sportskih oldtajmera, luksuznih limuzina, pa čak i motocikala. Posebnu strast gaji prema modelu Aston Martin Lagonda – u svojoj garaži čuva čak 24 primjerka.

Automobili se trenutno nalaze u skučenom prostoru, a njihov vlasnik planira izgradnju specijalnog izložbenog objekta vrijednog 7 miliona funti.

Inače, Rodžer Dadling je do bogatstva koje troši na kupovinu automobila došao tako što je konstruisao automat za listiće sa rednim brojevima koji se nalaze u supermarketima, čekaonicama i drugim mjestima gdje je potrebno uspostaviti redoslijed usluživanja klijenata.

Izvor: B92