latinica  ћирилица
20/08/2017 |  20:43 ⇒ 20:44 | Autor: RTRS

Srbija bez Teodosića na Evropskom prvenstvu

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić neće nastupiti na predstojećem Evropskom prvenstvu zbog povrede, saopštio je Aleksandar Đorđević.
Miloš Teodosić (Foto:i.ytimg.com) -
Miloš Teodosić (Foto:i.ytimg.com)

Hronična povreda lista, zbog koje je propustio dio priprema i sve dosadašnje trening utakmice, ne može da bude u potpunosti zaliječena do početka takmičenja u Turskoj, pa su selektor Aleksandar Đorđević i Miloš Teodosić, poslije konsultacija sa medicinskim timom reprezentacije i LA Klipersa, zajednički donijeli ovu tešku odluku.

"Nažalost, povreda koja muči Tea, ne dozvoljava mu da do Evropskog prvenstva bude maksimalno spreman. To je procena našeg medicinskog tima, ali i ljudi iz LA Klipersa. Moramo da vodimo računa o zdravlju igrača i donijeli smo zajedničku odluku da Teodosić preskoči predstojeće takmičenje. On je igrač koji je godinama maksimalno posvećen reprezentaciji i njegova želja da igra je uvijek bila velika. Nažalost, u ovoj situaciji, želja nije dovoljna. Ovo je veliki hendikep za tim, ali nastavljamo dalje sa istim ambicijama", rekao je selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

Izvor: RTS