latinica  ћирилица
20/08/2017 |  13:23 | Autor: RTRS

Osuđen gradonačelnik Prilepa

Osnovni sud u Prilepu izrekao je gradonačelniku Prilepa Marjanu Risteskom uslovnu kaznu zatvora od tri mjeseca i novčanu od 600 evra jer nije osigurao opštinsku zgradu.
Prilep - Foto: ilustracija
PrilepFoto: ilustracija

Risteski je obavezan i da na ime naknade štete opštini Prilep isplati gotovo 3.900 evra.

Sud u Prilepu presudu je donio prije nekoliko dana po krivičnoj prijavi advokata Žarka Stevanovskog iz Prilepa, javili su lokalni mediji.

Advokat je medijima rekao da se prijava bazira na šteti izazvanoj na opštinskoj zgradi tokom trajanja protesta "šarena revolucija".

"Tada je gradonačelnik govorio lokalnim medijima da je šteta enormno visoka, zbog čega smo mi poveli postupak za utvrđivanje njene visine koju su utvrdili vještaci, ali i došli do saznanja da gradonačelnik zgradu nije osigurao", pojasnio je Stevanovski.

Advokat Stevanovski je protiv gradonačelnika Risteskog podnio još pet krivičnih prijava.

Osnovni sud u Kavadrcima protekle sedmice izrekao je predsjedniku opštine Aleksandru Panovu dva mjeseca zatvora i 400 evra kazne zbog podmićivanja birača tokom parlametnarnih izbora u decemru prošle godine.

Panov je za glasove stranci VMRO-DPMNE obećavao po 15 evra.

Risteski i Panov su gradonačelnici izabrani sa liste VMRO-DPMNE.

Stranka na vlasti SDSM u današnjem saopštenju navela je da su sudske presude protiv Risteskog i Panova prvi institucionalno potvrđeni dokazi o decenijskom kriminalnom, koruptivnom i rasipničkom vladanju VMRO-DPMNE na svim nivoima vlasti.

Izvor: Srna