latinica  ћирилица
20/08/2017 |  08:55 ⇒ 12:48 | Autor: RTRS

Eni Ružić gran pri žirija u Mrkonjić Gradu (VIDEO)

Eni Ružić iz Rovinja sa pjesmom "Vjerujem i znam" osvojila je gran-pri žirija na Osmom međunarodnom dječijem festivalu "Raspjevane pahuljice", koji je održan u Mrkonjić Gradu.
Mrkonjić Grad - pobjednica festivala Ena Ružić - Foto: SRNA
Mrkonjić Grad - pobjednica festivala Ena RužićFoto: SRNA

Gran-pri direkcije festivala je pripao Eleni Kesić iz Mrkonjić Grada za pjesmu "Pjevajmo svi", a nagradu za najbolju interpretaciju je osvojio Petar Bulatović iz Podgorice sa pjesmom "Zagrljaj". U finalnoj večeri sinoć su se takmičila 23 izvođača.

Direktor festivala Milijana Malić ocijenila je da je Festival bio izuzetno uspješan, te da se izdvojio po svom pedagoškom pristupu.

Јedan od članova žirija Tode Nikoletić, dječiji pjesnik, rekao je da je važno što građani u velikom broju prisustvuju festivalu jer na taj način djeci koja dođu sa njima pokazuju šta su prave vrijednosti.

"Suština festivala jeste udružena različitost i u interpretaciji i u stilizaciji i u emotivnom pristupu. Pomažemo deci da shvate da je suština života u stvaralaštvu u ma kom obliku", istakao je Nikoletić.

Gost festivala tokom dvije večeri njegovog trajanja je bio poznati dječiji pjesnik Minja Subota.

Festival je počeo preksinoć, kada je održano i polufinalno veče na kojem su izabrani izvođači koji su nastupili u finalu.

Festival se održava u organizaciji Udruženja "Mali princ" iz Mrkonjić Grada, pod pokroviteljstvom opštine, a sponzori su Hidroelektrane na Vrbasu i preduzeće "RS Silikon".

Prijatelj ovog muzičog događaja je "Art scena" iz Banjaluke.