latinica  ћирилица
14/08/2017 |  20:04 | Autor: RTRS

Britanac u Hrvatskoj vozio bez dozvole 244 km na sat!

Hrvatska policija odredila je novčanu kaznu od oko 1.500 evra 22-godišnjem bitanskom državljaninu koji je na auto-putu A3 Bregana - Zagreb vozio automobil 244 kilometara na sat i napravio osam prekršaja.
 - Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Mladić je zaustavljen dok je ka Zagrebu vozio BMV britanskih registarskih tablica, kretao se brzinom od 244 kilometara na sat, a nije posjedovao vozačku dozvolu, prenijela je Hina.

Utvrđeno je da je počinio više prekršaja među kojima je požurivanje vozila ispred sebe svjetlosnim znacima, kretanje bez potrebnog razmaka, preticanje kamiona trakom za zaustavljanje vozila u nuždi, nekorišćenje pokazivača smjera.

Takođe, nije se obazirao na zahtjev saobraćajne policije izražen svjetlosnim, zvučnim i znakovima pomoću svjetleće stop tablice, a kazna mu je izrečena i jer se nije prestrojavao iz trake u traku uz prethodnu provjeru da to može učiniti bez opasnosti po druge učesnike u saobraćaju.

Policija mu je izdala obavezni prekršajni nalog i izrečena mu je ukupna novčana kazna i privremeno mu je oduzeta putna isprava radi osiguranja naplate novčane kazne, navedeno je u saopštenju hrvatske policije.

Izvor: Agencije