latinica  ћирилица
12/08/2017 |  16:10 | Autor: RTRS

MUP demantuje Velimira Ilića

Ministarstvo unutrašnjih poslova odbacilo je kao tendenciozne i zlonamerne tvrdnje predsjednika Nove Srbije Velimira Ilića da je, zbog najavljene posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Saboru trubača u Guči, povećan broj policajaca na toj manifestaciji.
Velimir Ilić - Foto: TANЈUG
Velimir IlićFoto: TANЈUG

Velimir Ilić je, u izjavi objavljenoj na sajtu Nove Srbije, naveo da, "po prvi put od kada postoji Sabor trubača, u Guči ima više policije nego naroda", jer je najavljena posjeta predsjednika Vučića.

Takođe, tvrdi da se "sve što ima policije u Srbiji" nalazi u Guči i da tamo "narod ne može da prođe ulicom".

Na tu izjavu, reagovalo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Riječ je o potpunim neistinama, jer je ove godine tokom Sabora trubača u Guči angažovano čak 272 policijska službenika manje nego 2016. godine. Kao i ranijih godina zbog velikog broja posjetilaca koji dolaze na Dragačevski sabor trubača Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima dodatne mjere iz svoje nadležnosti kako bi se očuvao javni red i mir i osigurala puna bezbjednost svih posjetilaca i brojnih turista koji u velikom broju dolaze u Guču", navodi se u saopštenju.

MUP je, takođe, apelovao na sve da "ne zloupotrebljavaju policiju u dnevnopolitičke svrhe kako bi stekli jeftine političke poene", jer je osnovni zadatak pripadnika MUP-a očuvanje bezbjednosti i sigurnosti građana na svim manifestacijama koje se održavaju u Srbiji.

Izvor: RTS