latinica  ћирилица
12/08/2017 |  10:49 | Autor: RTRS

Stoilković: Deklaracija srpskog naroda temelj za budućnost

Predsjednik Demokratske partije Srba u Makedoniji Ivan Stoilković smatra da bi deklaracija srpskog naroda, koju najavljuju predsjednici Srbije Aleksandar Vučić i Republike Srpske Milorad Dodik trebalo da bude temelj za budućnost našeg naroda.
Ivan Stoilković  (Foto DPSM) -
Ivan Stoilković (Foto DPSM)

"Sudbina srpskog naroda u Makedoniji zavisiće od naše dosadašnje i buduće sposobnosti da odredimo osnovna načela nacionalne politike i uspostavimo nacionalno jedistvo za njeno ostvarenje", naglasio je on u izjavi za Srnu.

Stoilković, koji je i poslanik u makedonskom Sobranju smatra da je u ovoj fazi razvoja srpskog nacionalnog korpusa u Makedoniji i u cijelom regionu potrebna institucionalno organizovana, svrsishodna i sistematska podrška naše otadžbine Srbije.

"Krajnje vreme je da zbijemo redove, stavimo tačku na improvizacije i ustanovimo strateške principe za odbranu srpskog naroda u regionu", istakao je Stoilković.

Deklaracija o zajedničkom nacionalnom delovanju najavljena je na sastanku predstavnika Srba iz regiona održanog 4. avgusta u Novom Sadu.

Ona treba da bude završena do 1. decembra i da odredi zajedničko nacionalno djelovanje i da definiše minimum nacionalnih principa za opstanak srpske nacije.

Izvor: SRNA