latinica  ћирилица
12/08/2017 |  08:52 ⇒ 09:12 | Autor: RTRS

Završeno "Modričko ljeto 2017"

U Modriči je tokom petodnevne kulturno-sportske manifestacije "Modričko ljeto 2017" preko 100 izvođača, uglavnom mladih, pokazalo talenat u muzici, glumi, manekenstvu i sportu, rekla je direktor modričke Turističke organizacije Aleksandra Tošanović.
"Modričko ljeto 2017." - Foto: RTRS
"Modričko ljeto 2017."Foto: RTRS

"Cilj organizatora je da `Modričko ljeto` ubuduće traje duže i sa učenicima iz susjednih opština", rekla je Tošanovićeva Srni nakon sinoćnje muzičke večeri "Karaoke šou – Mikrofon je vaš" kojom je završena ova manifestacija koju je organizovala Turistička organizacija u saradnji sa Srpskim kulturnim centrom u Modriči.

Ona je naglasila da je zbog visoke temperature ovogodišnju manifestaciju, šestu po redu, pratilo znatno manje posjetilaca u odnosu na prethodne godine.

Tošanovićeva je istakla da se manifestacijom, čiji je pokrovitelj opština Modriča, obogaćuju kulturni sadržaji u gradu i promovišu turistički potencijali Modriče.

Pobjednik muzičke večeri "Mikrofon je vaš", održane pred oko 150 posjetilaca na ljetnoj pozornici Srpskog kulturnog centra, je Stefan Krstić, član Muzičkog društva "Isidor Bajić" iz Modriče.

U takmičenju je učestvovalo osam izvođača zabavne, narodne i etno muzike.

Tokom "Modričkog ljeta", manifestacije koja je počela 7. avgusta, koncertom Muzičkog društva "Isidor Bajić", održani su modna revija, na kojoj je predstavljena odjeća modnih kuća i trgovačkih radnji sa prostora Modriče, veče sporta članova Karate kluba "Šampion" Modriča, te za najmlađe Modričane, u četvrtak, veče mađioničara Volare iz Novog Sada.

Izvor: SRNA