latinica  ћирилица
12/08/2017 |  08:10 ⇒ 13/08/2017 | 14:42 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva u Trebinju: Najveći prioritet za lidere Republika Srpska (VIDEO)

U Trebinju je večeras završena dvodnevna škola studentskih lidera u okviru koje je obilježen i dan mladih.
Trebinje  - Željka Cvijanović - Foto: SRNA
Trebinje - Željka CvijanovićFoto: SRNA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je večeras studentima na predavanju o liderstvu da najvažniji i najveći prioritet za lidere mora da bude Republika Srpska, bez obzira da li djeluju u njoj ili van nje.

"Lider mora da razumije procese u prošlosti, sadašnjosti, a posebno da razumije gdje smo se zaputili u budućnost, ali najvažniji i najveći prioritet mora da bude Republika Srpska, bez obzira da li lideri djeluju u njoj ili van nje", rekla je Cvijanovićeva u Trebinju na predavanju u okviru programa "Škola lidera".

Cvijanovićeva je pojasnila da je prevashodno važno znati odvojiti bitno od nebitnog.

Premijerka Cvijanović u "Školi lidera" u Trebinju  (Foto: Srna)

"Važno je znati postavljati prioritete, da u okviru bitnih stvari možete da upravljate procesima. Liderstvo podrazumijeva i da se razumiju procesi u regiji i svijetu u kojem živimo, ali i da se lider zna baviti i svim onim pitanjima koja su lokalno važna", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da pred generacijama mladih Republike Srpske stoje ozbiljni izazovi, te da ni budućnost ne obećava da će procesi u regionu i svijetu biti manje složeni od aktuelnih, ali i da vjeruje da mladi znaju šta hoće u životu i da znaju kakvu hoće Republiku Srpsku, zbog čega su oni njena izuzetna snaga.

Cvijanovićeva je istakla da bez takmičenja nama uspjeha, poručujući mladima da se ne stide potrebe da budu najbolji.

"Ono što treba da razumijete je naš društveni ambijent i to što se dešava, prostor na kome živi i funkcioniše naša Republika Srpska koja nije bila lišena izazova ni u prošlosti, a neće ni u budućnosti", rekla je Cvijanovićeva.

Predavanjem predsjednika Vlade Srpske zatvorena je dvodnevna "Škola lidera", u organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Unije studenata Republike Srpske.

Predsjednik Unije studenata Republike Srpske Ratko Savić izrazio je zadovoljstvo što imaju priliku da o liderstvu uče od predsjednika Vlade Republike Srpske, napominjući da je to najbolji pokazatelj dobre saradnje sa Vladom i koliko premijer cijeni studente.

"Ovo je odlična prilika da čujemo iskustva od našeg premijera", rekao je Savić.

"Škola liderstva" okupila je prethodna dva dana 250 studenata sa oba javna univerziteta u Republici Srpskoj koji su tokom predavanja istaknutih lidera javnog i političkog života u Srpskoj upoznati o odgovornostima za društvene, političke i ekonomske procese.

Cvijanovićeva će u 21.00 čas u Nevesinju otvoriti 142. "Nevesinjsku olimpijadu" na Trgu "Blagoje Parović" gdje je pripremljen bogat kulturno-zabavni program. Centralna manifestacija sa tradicionalnim i viteškim disciplinama biće održana sutra na Bratačkom lugu.

Izvor: RTRS/Srna