latinica  ћирилица
05/08/2017 |  20:20 ⇒ 20:57 | Autor: RTRS

Mlada Prijedorčanka razbija sve predrasude o ženama kao lošim vozačima! (VIDEO)

Dvadesettrogodišnja Ranka Damjanović iz Prijedora je među malobrojnim pripadnicama ljepšeg pola koje posjeduju vozačku dozvolu za kamione teške i do sedam i po tona. Razbija sve predrasude o ženama kao lošim vozačima, a za volanom teretnjaka, kažu stručnjaci, rijetki je talenat.
Ranka - Foto: RTRS
RankaFoto: RTRS

Za samo sedam dana, Ranka Damjanović naučila je da vozi dva vozila - motor i kamion. Njeni najbliži bili su najveća podrška na putu, koji baš nije svojstven ženama. Danas, često sjeda za volan porodičnog kamiona.

- Otac mi bez straha prepušta naš porodični kamion, jer mi vjeruje i ne plaši se ničega - kaže Ranka.

Međutim, nisu svi vjerovali. Sjećanja na prve reakcije jačeg pola, na nju za volanom teretnjaka, još joj izazivaju smijeh na licu.

- Kada sam prvi put sjela i krenula kamionom mnogi su gledali, neki se čak i krstili, nisu mogli vjerovati šta se dešava - priča Ranka.

Sa ženom za volanom kamiona, u skoro 30 godina svoje karijere, nikada se nije susrela ni njena instruktorka vožnje Milena Bašić Anđelić. Sve do danas.

- To je dijete Bogom dano i u njoj sam prepoznala veliki talenat, zato sam joj predložila da bude instruktor i pomoći ću joj u tome, jer je šteta za društvo i za ovaj grad da takav talenat ostane neiskorišten - kaže ona.

Ranka poručuje da nikada ne treba odustajaati od svojih snova.

- Svako treba da ispuni ono što želi. Јa sam uspjela u tome- ono što sam željela to sam i ostvarila - kaže ova zanimljiva djevojka.

Ne izostaju ni planovi za budućnost, završetak saobraćajnog fakulteta njen je prioritet, te pronalazak posla u struci, a jedan od njenih ciljeva je i da postane profesionalni instruktor vožnje.