latinica  ћирилица
04/08/2017 |  10:40 ⇒ 10:46 | Autor: RTRS

Nevjerovatne akrobacije sa slonovima (VIDEO)

Rene izvodi nevjerovatne akrobatske tačke sa slonovima koje osjeća kao najbliže članove svoje porodice.
Akrobacije sa slonovima (foto: Facebook ) -
Akrobacije sa slonovima (foto: Facebook )

Rene Kaseli Јunior (20) je akrobata i dreser životinja i zajedno sa pet afričkih slonova nastupa u mađarskom nacionalnom cirkusu, izvodeći akrobacije koje se rijetko viđaju.

Živahni akrobata proveo je posednje četiri godine nastupajući u cirkusu, prenosi “Insajd Edišen“.

- Moja tačka sa slonovima je prilično jedinstvena. Јa sam jedina osoba na svijetu koja izvodi kombinaciju gimnastičke tačke i rada sa slovima – rekao je Rene.

Nedavno se na internetu pojavio snimak na kom se vidi kako se slonovi dobacuju Reneom, a već postoje brojni snimci iz cirkusa.

- Oni su kao moja porodica. Odrastao sam sa njima, pa ih posmatram kao braću i sestre - govori Rene.

Njegova porodica se decenijama bavi dresiranjem životinja, a on je čak sedmo koleno koje se time bavi.

Kaže da ima poseban odnos sa slonovima i kad drugi kritikuju ophođenje prema tim životinjama on ih brzo razuvjeri.

- Ljudi ne znaju kako je slonovima kod nas. Oni su srećni i imaju sve što im je potrebno – odgovara Rene.

Kada podučava slonove on insistira na tome da ih inspiriše na pozitivan način pa im čak i da nagradu kada uspješno obave neki zadatak. Stalno ponavlja da su slonovi jako pametne životinje i se on prema njima ponaša na najbolji mogući.

Dodaje i kako bi samo cirkusi koji rapolažu sa velikim, travnatim površinama trebalo da drže slonove kako bi oni mogli slobodno da trče u prirodi.

- Naši slonovi su na slobodi po cio dan i noć. Mi njih ne vezujemo. Ostali cirkusi koji žele da “iznajme“ naše slonove ili druge životinje znaju da ne mogu da učine ako im ne obezbede dobar tretman – kaže Rene.

Slonovi u ovom cirkusu svakodnevno dobiju tuširanje i u danima kada nastupaju Rene se posebno pobrine za to da ne provedu previše vremena ispod šatora.

On misli da je to što je sa njima toliko blizak i što se ponaša tako kako se ponaša upravo razlog zašto oni toliko dobro sarađuju.

Izvor: Novosti