latinica  ћирилица
31/07/2017 |  12:04 | Autor: RTRS

Osigurala čulo ukusa na 1,3 miliona dolara!

Izrada čokolade je ako niste znali ,zapravo predstavlja pravu malu nauku ali i umjetnost. A za tako nešto veoma važnu ulogu u proizvodnji čokolade čine degustatori ....
Kakao - Foto: Screenshot
KakaoFoto: Screenshot

Tako oni koji rade kao degustatori čokolade svojim ustima moraju da imaju istančan i odličan osjećaj za ukus čokolade, jer moraju da testiraju temperaturu čokolade na kojoj se ona topi, njenu teksturu i ukus naravno!

Kao dio svojih inovacija, glavni čokolatijeri i inžinjeri iz Cadbury  kompanije svojim čokoladama posvećuju mnogo više pažnje od drugih, ako bi njihova slatka poslastica uvijek bila savršena i nudila svojim ljubiteljima prefinjeni ukus po kom su poznati širom svijeta.

Degustatorka i stručnjak za čokoladu Hayleigh Curtis  i njeno čulo ukusa imaju veliki i veoma bitan udio u ovom procesu, degustacije kao i pravljenja čokolade u kompaniji Cadbury.

Tako je čulo ukusa degustartorke Hejli Kurtis osigurano na oko milion funti ili preciznije na 1.337.160 američkih dolara.

U njenoj osiguravajućoj polisi sa kompanijom Lioyd stoji da se Hejli mora odreći ljute hrane, određene vrste riba i pića.

Takođe dio osiguravajućeg ugovora koji je potpisala sadržao je i klauzulu u kojoj je propisano da se ona nikada ne smije baviti gutanjem mačeva, mada kako ona kaže o tome nikada i nije razmišljala.

Lioyd osiguravajuća kuća poznata je po osigravanju čudnih dijelova tijela, poput nogu, ruku, zuba i glasnih žica. Ipak, osiguranje čula ukusa je i za njih bilo jedno novo osiguravajuće iskustvo!