latinica  ћирилица
22/06/2017 |  18:55 | Autor: RTRS

Dječaci iz protesta došli u školu u suknjama (VIDEO)

Tridesetak đaka jedne srednje škole u britanskom gradu Ekseteru došlo je u školu u suknjama, pošto im nije dozvoljeno da po vrućini nose šortseve, a ne obavezno pantalone. Učenici Akademije ISCA tražili su dozvolu da svoju školsku uniformu prilagode velikoj vrućini koja je tamo ovih dana.
Dječaci došli u suknjama u školu (Foto: SWNS:South West News Service) -
Dječaci došli u suknjama u školu (Foto: SWNS:South West News Service)

Po riječima đaka, ideju da protestuju dobili su od same direktorke škole, mada je jedan od đaka rekao da ne misli da im je direktorka ozbiljno predložila da umjesto dugačkih pantalona, ne nose šortseve, nego - suknje. Učenici se nadaju da će protestom navesti školu da razmotri svoju politiku o šortsevima.

Direktorka škole Ejmi Mičel je rekla da šortsevi nisu dio uniforme za dječake i da neće uvoditi promjene bez prethodnih konsultacija i sa đacima i sa porodicama.

"Shvatamo da je prethodnih nekoliko dana bilo izuzetno vruće i radimo najbolje što možemo da omogućimo i učenicima i zaposlenima da im bude što udobnije", rekla je Mičel, ali je dodala da će razmotriti promjenu uniforme.

Školski propisi o uniformama utvrđuju da dječaci nose pantalone, a djevojčice ili pantalone ili karirane suknje. Košulje mogu da izvuku iz pantalona samo u učionici i da skinu kravate, ali moraju da ih stalno imaju sa sobom.

Izvor: Beta