latinica  ћирилица
22/06/2017 |  14:42 ⇒ 16:19 | Autor: RTRS

Redovna kontrola u naftnoj industriji, ponovljena u "Arselor Mitalu"

Direktor Poreske uprave Republike Srpske Zora Vidović izjavila je Srni da su inspektori počeli redovne kontrole poslovanja u Rafineriji nafte Brod, Rafineriji ulja Modriča, "Nestro petrolu" i "Optima grupi", ali i ponovljenu kontrolu u "Arselor Mitalu" Prijedor.
Zora Vidović - Foto: SRNA
Zora VidovićFoto: SRNA

Vidovićeva je istakla da je kontrola preduzeća u naftnoj industriji obavljena prije nekoliko godina, te da se vrši najmanje jednom u pet godina kod poreskog obveznika koji redovno uplaćuju obaveze i prikazuju prihode.

Ona je navela da će rezultati kontrole najvjerovatnije biti poznati krajem mjeseca, odnosno da će rezultati biti objavljeni na sajtu Poreske uprave čim bude potpisan zapisnik i uručeno rješenje poreskom obvezniku ako bude nepravilnosti.

Vidovićeva je rekla da je nakon sudskog spora sa "Arselor Mitalom" u toku ponovni postupak u kojem će Poreska uprava otkloniti proceduralne greške, te potvrditi raniji nalaz o postojanju transfernih cijena kada je utvrđeno da je budžet Srpske oštećen za 49 miliona KM.

"Greške ćemo otkloniti i prikupiti dodatne informacije da bi dokazali da postoje transferne cijene", poručila je Vidovićeva.

Ona nije mogla reći kada bi ponovljeni postupak mogao biti završen.

Izvor: SRNA