latinica  ћирилица
22/06/2017 |  13:40 ⇒ 13:42 | Autor: RTRS

Klub Hrvata u NSRS: Nema povrede nacionalnog interesa

Predsjedavajući Kluba Hrvata u Vijeću naroda Republike Srpske, Tomislav Tomljanović, izjavio je danas da nema povrede vitalnog nacionalnog interesa hrvatskog naroda u aktima koje je usvojila Narodna skupština Republike Srpske na posljednjoj sjednici.
Tomislav Tomljanović - Foto: SRNA
Tomislav TomljanovićFoto: SRNA

Tomljanović je istakao da su usvojeni akti, među kojima su izmjene i i dopune Zakona o platama zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ i Krivični zakonik, univerzalni i ne tretiraju vitalni nacionalni interes.

"Smatram da su veoma dobre izmjene i dopune Zakona o platama zaposlenih u MUP-u i da bi sva ministarstva trebalo da sačine slična zakonska rješenja da bi rad adekvatno bio vredovan", rekao je Tomljanović, nakon sjednice Kluba Hrvata u Vijeću naroda Republike Srpske.

On je ocijenio da su dobro sačinjeni i Krivični zakon Republike Srpske, te Zakon o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je 15. juna izmjene i dopune Zakona o platama zaposlenih u MUP-u, Krivični zakonik, Zakon o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju i Zakon o poreskom sistemu Srpske.

Izvor: SRNA