latinica  ћирилица
22/06/2017 |  11:05 | Autor: RTRS

DNS Banjaluka: Balaban izaziva političku krizu

Gradski odbor DNS-a Banjaluka saopštio je danas da je cilj Budimira Balabana razbijanje koalicije DNS-SNSD i stvaranje političke krize u Banjaluci čime bi bili usporeni ili zaustavljeni bitni projekti za građane ovog grada.

"Balaban je radio na formiranju novog kluba odbornika u Skupštini grada Banjaluka, koji bi imao za cilj razbijanje DNS-a, kao i naših koalicionih partnera SP-a i Ujedinjene Srpske, te pritisak na gradonačelnika Igora Radojičića", navodi se u saopštenju.

U DNS-u tvrde da je Balabanova namjera bila da nema obaveza prema stranci i biračima, ali da se bavi kadrovskim i drugim rješenjima u Gradu Banjaluci. Kako se navodi, Balaban je pokušao da nametne svoje članove upravnih odbora mimo Kadrovske komisije i Predsjedništva Gradske organizacije DNS-a, od kojih su dva predložena kandidata članovi drugih političkih partija. DNS istriče da je njegova namjera bila da gradonačelnik provodi politiku i interese novog kluba, a ne građana Banjaluke i političkih partija, koje su ga podržale na lokalnim izborima 2016. godine.

U DNS-u naglašavaju da je Balaban želio da svi gradski problemi i rješenja budu njegovo privatno pitanje, ne želeći da se na bilo koji način otvori razgovor u vezi sa problemima u radu Centra za socijalni rad Banjaluka, te utvrde tačne činjenice.

Izvor: SRNA