latinica  ћирилица
07/06/2017 |  15:30 ⇒ 20:58 | Autor: RTRS

Bijeljina: Specijalističke ambulante rade u dvije smjene (VIDEO)

Specijalističke ambulante u bijeljinskoj bolnici počele su da rade u dvije smjene. Nova organizacija rada napravljena je zbog povećanog broja pacijenata. Usluge Poliklinike svakodnevno koristi između 800 i 1.000 pacijenata.
Bijeljina - Bolnica "Sveti Vračevi" - Foto: RTRS
Bijeljina - Bolnica "Sveti Vračevi"Foto: RTRS

Medicinske usluge u 17 ambulanti dnevno koristi oko 1.000 pacijenata, što je povećanje od blizu 20.000 na godišnjem nivou. Većina pregleda i intervencija obavlja se odmah, ali se za određene subspecijalističke preglede, kao što su kardiološki, endokrinološki ili reumatološki čeka i po više mjeseci.

U upravi bolnice ističu da su se za rad u dvije smjene odlučili kako bi pacijentima pružili što bolju uslugu, mada hitni slučajevi ni do sada nisu morali da čekaju, jer na svim bolničkim odjeljenjima postoji stalno dežurstvo.

- Možemo reći da su gužve u bolnici negdje od 9 do 12 časova, nakon tog perioda je značajno manji broj pacijenata. Međutim, želeći i to da smanjimo odlučili smo da, tamo gdje je moguće ,specijalisti rade i u popodnevnim časovima - ističe Siniša Maksimović, direktor Opšte bolnice Sveti vračevi.

U novom savremeno opremljenom objektu radi 86 ljekara specijalista, 12 subspecijalista, a još je 41 ljekar na specijalizaciji. Pored građana Bijeljine u ovoj bolnici liječe se i pacijenti iz Ugljevika, Lopara, Pelagićeva i Žabara, ukupno oko 200.000 stanovnika.