latinica  ћирилица
10/05/2017 |  20:25 ⇒ 20:57 | Autor: RTRS

Promovisana knjiga Bogdana Ristića "Radio talas dug 50 godina" (VIDEO)

Promocija monografije „Radio talas dug 50 godina“, autora Bogdana Ristića, dugogodišnjeg urednika Radija Republike Srpske održana je večeras u Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci.
Bogdan Ristić - Foto: SRNA
Bogdan RistićFoto: SRNA

U knjizi je sadržana istorija Radija Republike Srpske, koji baštini tradiciju nekadašnjeg Radija Banja Luka i Srpskog radija.

Knjiga “Radio talas dug 50 godina“ govori o radiju koji je mijenjao ime, državu, domet i naziv ulice u kojoj stanuje, ali ne i odnos prema slušaocima.

Na skoro 300 stranica monografije utisnuto je pet decenija bogate istorije našeg medija, a kako ističe autor, Bogdan Ristić, mogu se naći i brojne arhivske fotografije, koje će mnoge vratiti u prošlost.

"U knjizi se pokušava približiti sve što je rađeno, kakvo je vrijeme bilo prije 50 godina, kakvi su tada bili zahtjevi, šta se mijenjalo u profesiji, kod novinara, kod urednika, šta se mijenjalo u društvenoj zajednici i kako su se mijenjali društevo-ekonomski odnosi", istakao je Ristić.

Knjiga je trajni svjedok postojanja Radija Republike Srpske, a njeno izdavanje jedna je u nizu aktivnosti u okviru obilježavanja pola vijeka našeg Radija, ističe direktor programa, Dragan Pajić.

U nastajanju knjige “Radio talas dug 50 godina“, osim samog autora, učestvovale su i naše bivše i sadašnje kolege, među kojima su Milan Stanivuković, Milorad Kenjalović, Radovan Marčeta, Dragan Pajić i Višnja Bajić Preradović...