latinica  ћирилица
09/05/2017 |  13:50 ⇒ 14:02 | Autor: RTRS

Izdanje francuske prve dame razljutilo kritičare

Brižit Makron, supruga izabranog predsednika Francuske Emanuela Makrona, razljutila je modne kritičare odevnom kombinacijom u kojoj je dočekala proglašenje izbornih rezultata, piše "Internešenel biznis Tajms".
Izdanje francuske prve dame koje je razljutilo kritičare - Foto: RTS
Izdanje francuske prve dame koje je razljutilo kritičareFoto: RTS

Mnogi su, naime, očekivali da će Brižit izborne rezultate dočekati u nekoj konzervativnijoj kombinaciji, a ona je suprotno tome nosila ležerne farmerke, plavu bluzu i kaput s potpisom "Luj Viton", inače, njen omiljeni brend.

Modni kritičari smatraju da je i ona trebalo da bude u nekom kostimu ili haljini. Ipak, Brižit, inače 25 godina starija od svog supruga, ostala je verna sebi.

Tokom cijele kampanje hvalili su je kako njeguje poseban stil odijevanja. Za razliku od brojnih supruga političara, Brižit Makron nije pala pod uticaj obaveznih ženskih odijela i haljina.

Ona se, čini se, odijeva na način kako joj u tom trenutku odgovara, što je zapravo čini poprilično neobičnom prvom damom Francuske. Nju uopšte ne brinu tzv. modna pravila odijevanja.

Do sada se u javnosti pojavila i u maloj crnoj haljini, ali i u trenerci i sasvim je sigurno da će za vrijeme Makronovog mandata još koji put iznenaditi modne kritičare. Njen stil je takav da su oni koji je podržavaju, uvjereni da će brzo postati modna ikona.

Izvor: RTS, Tanjug