latinica  ћирилица
30/04/2017 |  14:21 | Autor: RTRS

Pjongjang prijeti potapanjem američke podmornice

Sjeverna Koreja zaprijetila je da će potopiti američku podmornicu na nuklearni pogon "Mičigen" koja je u vodama Јužne Koreje.
Američka podmornica (Foto: Wikipedia/US Navy Photo/Released) -
Američka podmornica (Foto: Wikipedia/US Navy Photo/Released)

"Onog trenutka kada se podmornica 'Mičigen' i malo pomjeri, biće suočena sa užasnom sudbinom da postane podvodni duh koji ne može na površinu. Namjera postavljanja podmornice na nuklearni pogon kod voda Korejskog poluostrva kada je u region stigla i borbena grupa sa nosačem aviona je dalje jačanja vojnih prijetnji prema Sjevernoj Koreji", navodi se na propagandnoj internet stranici "Urminzokiri".

Na propagandnoj internet stranici Sjeverne Koreje ističe se da "bez obzira da li je u pitanju podmornica ili nosač aviona na nuklearni pogon, biće pretvoreni u otpad pred nepobjedivom vojnom snagom Pjonganga".

Borbena grupa predvođena nosačem aviona "Karl Vilson" počela je danas vježbe sa mornaricom Јužne Koreje nakon okončanja manevara sa japanskim pomorskim snagama.

"Raspoređenje nosača aviona je bezobzirna akcija ratnih manijaka s ciljem pokretanja opasnog nuklearnog rata", navodi se u komentaru lista "Rodong Sinmun" vladajuće Radničke partije Sjeverne Koreje.

Sjeverna Koreja je juče izvršila novu raketnu probu ali su američki i južnokorejski zvaničnici izjavili su da je bila neuspješna.

Izvor: SRNA