latinica  ћирилица
30/04/2017 |  12:57 ⇒ 18:45 | Autor: RTRS

Tipsarević osvojio turnir u Kini

Srpski teniser Јanko Tipsarević nastavio je sa sjajnim partijama u Kini i osvojio titulu i na čelendžeru u An-Ningu.
Јanko Tipsarević (Foto:Instagram) -
Јanko Tipsarević (Foto:Instagram)

Tipsarević je u finalu savladao Kventina Alisa iz Francuske poslije preokreta, rezultatom 6:7 (5-7), 6:3, 6:4, poslije više od dva sata i 15 minuta igre.

Јanko je tako drugu nedjelju zaredom stigao do titule u Kini, pošto je prethodne bio najbolji na turniru iste kategorije u Ćingdau, bez izgubljenog seta.

Ovoga puta nije bilo tako – Alis, koji zauzima 129. mjesto na ATP listi, pokazao se kao mnogo čvršći protivnik i u prvom setu Srbinu nije dozvolio nijednu brejk šansu. Tipsa je spasao jedinu, pa se otišlo u taj brejk u kojem se Francuz bolje snašao i došao do vođstva.

Ipak, već u ranoj fazi drugog dijela situacija se na terenu preokrenula, Јanko je oduzeo servis rivalu za 3:1, u posljednjem gemu neutralisao dvije brejk lopte i došao do izjednačenja.

Odličan period igre iskoristio je da prelomi na startu odlučujućeg seta novim brejkom, a potom i završi posao poslije više od dva sata i 15 minuta, uprkos tome što je Kventin imao šansu da se rezultatski vrati.

Novi trijumf u Kini znači da Tipsarević nastavlja put ka top 50 i od ponedjeljka će biti 62. igrač na ATP listi, što je napredak od devet pozicija u odnosu na prethodnu nedelju.

Sada mu slijedi sedmica pauze, a onda turnir u Seulu koji počinje 8. maja.

Turnir u An-Ningu igran je za nagradni fond od 150.000 dolara.

Izvor: B92