latinica  ћирилица
30/04/2017 |  11:59 ⇒ 20:25 | Autor: RTRS

Apel za pomoć Snježani Bašević iz Sokoca (VIDEO)

Godinama je pomagala drugima, sada je potrebno da svi zajedno pomognemo njoj. Snježani Bašević iz Sokoca neophodna je transplantacija bubrega koja bi se obavila Francuskoj, ali za to je potrebno najmanje 40.000 evra.
Snježana Bašević - Foto: RTRS
Snježana BaševićFoto: RTRS

A porodica nema taj novac. Pokažimo humanost – pomozimo humanitarki.

Osnivač je Udruženja lica sa posebnim potrebama "Podrška". Godinama je nesebično brinula o svojim štićenicima, među kojima je i 70 djece sa poteškoćama u razvoju. Darivala im i svoje vrijeme i svoj novac. I ne samo njima. Gdje god i kome god je pomoć bila potrebna. No, život joj nije uzvratio istom mjerom. Urođenu obostranu policistozu bubrega, Snježana i njen pokojni brat naslijedili su od majke. I bez majčine ljubavi još kao djeca ostali.

- Panično sam se uvijek bojala i odgađala tu dijalizu godinama jer mi je majka rano umrla u 39-oj godini i uspjela je samo 2-3 godine ići na dijalizu, nije mogla duže, priča Snježana.

Snježana već dvije godine ide na hemodijalizu! Tri puta sedmično! No problemi sa krvnim sudovima i pucanje arterije, dodatno komplikuju njeno stanje. I ozbiljno prijete. Zato je jedini spas za Snježanu transplantacija bubrega. A živih srodnika za donorstvo, nema! Šansu joj pruža klinika u Francuskoj. No uslov je, naravno, novac!

- Najhitnija mi je ta prva polovina sredstava koja bi trebala što prije da prikupim da bi mogla da me stave na tu listu, ističe Snježana.

Za pomoć koja Snježani Bašević život znači, a njenim štićenicima opstanak dobročinitelja, kod NLB banke otvoreni su računi. Od 1. maja u funkciji je i MTELov humanitarni broj 1413. Hoćemo li svi reagovati i pomoći - njoj koja je pomagala svima! I još to čini kad i koliko može!