latinica  ћирилица
30/04/2017 |  11:26 ⇒ 02/05/2017 | 13:39 | Autor: RTRS

Na festivalu "Zlatna buklija" nagrađeni filmovi iz produkcije RTRS (FOTO/VIDEO)

U Velikoj Plani održano je svečano uručenje nagrada dobitnicima 12. Međunarodniog festivala dokumentarnog filma "Zlatna buklija".
"Zlatna buklija" za film "Na rubu pameti" - Foto: RTRS
"Zlatna buklija" za film "Na rubu pameti"Foto: RTRS

Radio-televizija Republike Srpske i ove godine iz Velike Plane ponijela je tri nagrade.

Prestižnu nagradu Gran-pri "Zlatna buklija" za najbolji strani film dobila je naša koleginica Milana Majar za film "S ruba pameti", a nagrađena je za autentičnost i uzbudljiv presjek tragičnih činjenica iz rata u Siriji. Milana Majar je režiser i pisac scenarija, za montažu i kolor korekciju zaslužna je koleginica Biljana Ševa, a za snimanje kolega Dejan Račić. Pored ekipe RTRS-a na snimanju filma radila je i ekipa iz Sirije - snimatelj Ali Abed i tonac Moen al Јusef.

Odlukom stručnog žirija u kojem su bili reditelj Nikola Lorencin, snimatelj Žarko Pekez i glumac Ivan Vučković, Gran-pri "Volja za životom" dobio je film "Јadranka" autora Branka Lazića.  Nagrađen je za primarni dokumentaristički poziv i posvećenost praćenju drame života i smrti Јadranke Stojaković.

Za ukupnu produkciju dokumentarnih filmova između dva festivala prvom nagradom "Zlatna buklija" nagrađena je Radio Televizija Republike Srpske.

"Zlatna buklija" za film "Na rubu pameti" autoru Milani Majar
Foto: RTRS

Velika Plana: "Zlatna buklija" za film "Na rubu pameti" u produkciji RTRS
Foto: RTRS

Gran-pri "Volja za životom" za film "Јadranka" Branku Laziću u produkciji RTRS
Foto: RTRS

Velika Plana: Nagrada "Zlatna buklija" za produkciju RTRS-u
Foto: RTRS

Milana Majar je režiser i pisac scenarija, za montažu i kolor korekciju zaslužna je koleginica Biljana Ševa, a za snimanje kolega Dejan Račić. Na snimanju filma radila je i ekipa iz Sirije - snimatelj Ali Abed i tonac Moen al Јusef.
Foto: RTRS

Velika Plana: Gran-pri "Zlatna buklija" Radio televiziji Republike Srpske
Foto: RTRS