latinica  ћирилица
29/04/2017 |  12:23 ⇒ 13:07 | Autor: RTRS

Razvojni potencijal Semberije i Majevice (VIDEO)

Semberija i Majevica imaju veliki razvojni potencijal.
Poljoprivreda - Foto: RTRS
PoljoprivredaFoto: RTRS

Semberija i Majevica imaju veliki razvojni potencijal. Najznačajnije mjesto zauzima poljoprivreda, zatim turizam i druge grane privrede, saglasni su poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz ove regije.

Na javnoj tribini u organizaciji Centra civilnih inicijativa , sa građanima Bijeljine o ovome su razgovarali poslanici Milica Lovrić iz SNSD-a, Milan Dakić iz DNS-a, samostalni poslanik Zlatko Maksimović i predsjednik Skupštine grada Bijeljina Slaviša Marković iz PDP-a.

Ogromnim prirodnim resursima kojima obiluju Semberija i Majevica potrebna je energija mladih, stručnih ljudi koji će ovaj grad učiniti perspektivnim i prepoznatljivim, a u tome lokalna zajednica ima ključnu ulogu, smatra Milica Lovrić.

"Lokalna zajednica se mora truditi da obezbijedi prihode za razvojnu politiku, ti projekti treba da budu javno transparentni kako bi omogućili građanima da i oni odlučuju o sferama koje se njih tiču", kaže Milica Lovrić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz SNSD-a.

"To je nešto što moramo, kao gradska administracija i Vlada Srpske, da radimo zajedno i da nađemo način da kroz taj vid angažovanja omogućimo dodatno zapošljavanje i prihode i za budžet Srpske i Bijeljine'', istakao je Slaviša Marković, predsjednik Skupštine grada Bijeljina. Poljoprivreda je osnovni prirodni resurs, perspektiva i budućnost Semberije, kaže Marković, ali potrebno je iskoristiti i potencijale rijeka Save i Drine, kao i Banje Dvorovi.

Pored prirodnih resursa, najveće bogatstvo Semberije i Majevice jesu ljudi, poručio je Zlatko Maksimović samostalni poslanik u NSRS.

Na javnoj tribini u Bijeljini učestvovao je veliki broj građana. Pitanja na koja nisu dobili odgovor na tribini mogu da upute u pisanoj formi poslanicima.