latinica  ћирилица
19/04/2017 |  20:30 ⇒ 20/04/2017 | 07:45 | Autor: RTRS

Milinović: RTRS najmoderniji Јavni servis (VIDEO)

Generalni direktor Radio-televizije Republike Srpske Draško Milinović rekao je večeras da je ponosan što je naša kuća uspjela da sačuva sve to što su postigli ljudi koji su 1992. godine krenuli da stvaraju Republiku Srpsku, a potom i medijski prostor Srpske, te da smo tako uspjeli da sačuvamo i taj identitet i tradiciju i da zajedno sa Republikom Srpskom očuvamo njene institucije.
Draško Milinović, generalni direktor RTRS-a - Foto: RTRS
Draško Milinović, generalni direktor RTRS-aFoto: RTRS

"U tom smislu, prvo želim da se zahvalim svim ljudima koji su na bilo koji način doprinijeli da RTRS nastane, izbori se sa svim, da tako kažem izazovima, od tog poduhata 1992. pa do današnjeg dana - ovih 25 godina", izjavio je večeras Milinović.

Govoreći o jubileju, Milinović je rekao da je RTRS danas počeo i da emituje signal u formatu 16:9, a da smo prvi pustili i testni digitalni signal i izrazio nadu da ćemo i dalje biti lideri u prelasku sa analognog na digitalno emitovanje.

Komentarišući program obilježavanja 25 godina RTRS-a, Milinović kaže su i gledaoci mogli da vide kompletan program, od osvećenja i otkrivanja spomen ploče onim ljudima koji su svoje živote ugradili u temelje naše kuće, pa do svečanog prijema, te izarazio nadu da će večerašnji koncert biti pravi spektakl.

"Ovo večeras je prosto nešto što osjećamo da smo dužni našim gledaocima i građanima da ponudimo, a to je proslava kako dolikuje za tih 25 godina, na možda malo neuobičajen način, s obzirom da ovo do sada nije rađeno kod nas" napomenuo je Milinović.

On se ovom prilikom zahvalio svim ljudima koji su pružili podršku RTRS-u i koji su poslali čestitke, te pozvao sve građane da dođu večeras na plato i budu dio večerašnjeg spektakla.