latinica  ћирилица
13/04/2017 |  15:34 ⇒ 17:39 | Autor: RTRS

Dom zdravlja u Doboju suočen sa problemom viška zaposlenih (VIDEO)

U obnovu Dom zdravlja Doboj Vlada Srpske uložila oko 800. 000 maraka. Zbog nedostatka sredstava suočeni su sa problemom viška zaposlenih.
Doboj - Dom zdravlja - Foto: RTRS
Doboj - Dom zdravljaFoto: RTRS

Ugovor sa Fondom zdravstva za ovu godinu predviđa oko 700.000 maraka manje u odnosu na prošlu godinu. To neće ,kažu u dobojskom Domu zdravlja, uticati na broj zdravstvenih službi, ali hoće na broj zaposlenih kojih je trenutno viška oko 80. Uzdaju se da će dio riješiti penzionisanjem, a pomoć očekuju i od ministarstva.

"Mi ćemo nastaviti i dalje da pružamo usluge u ovom obimu koji je sada, s tim da su pred nama razgovori sa ministarstvom koje radi na tome da se stvari koje su nepovoljne po našu zdravstvenu ustanovu kroz neka druga rješenja otklone", rekao je Radoslav Nikolić, direktor Doma zdravlja Doboj.

Problem su i dugovanja za doprinosae za pet mjeseci zbog čega radnici Doma zdravlja ne mogu da ovjere zdravstveve kljižice.

"To što ima nekih dugovanja između Fonda i Doma zdravlja mi ćemo riješiti. Јa ću se potruditi da od sljedeće sedmice svi zdravstveni radnici imaju riješeno zdravstveno osiguranje", istakao je reorni ministar Dragan Bogdanić.

U posljednje tri godine Vlada je izdvojilo oko 800.000 maraka za ovu ustanovu. Renovirana je kompletna zgrada Doma zdravlja,n abavljena oprema za 10 ordinacija porodične medicine, te renovirana ambulanta u Boljaniću.