latinica  ћирилица
08/03/2017 |  08:45 ⇒ 12:47 | Autor: RTRS

Ovako je ruski predsjednik damama čestitao 8. mart (VIDEO)

Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je ženama 8. mart sa stihovima Konstantina Balmonta.
Putin čestita ženama 8. mart (Foto: sputniknews) -
Putin čestita ženama 8. mart (Foto: sputniknews)

Šef ruske države se obratio svim ženama Rusije sa tradiconalnom čestitkom povodom međunarodnog dana žena, naglasivši nježnost, brigu i duševna stvojstva Ruskinja.

- Vi popunjavate sve svojom ljepotom i životnom energijom, grijete ga nežnošću i velikodušnošću, stvarate atmosferu topline, gostoprimstva, harmonije. Kod vaše brige o djeci i unucima, o svojoj porodici nemate odmora. Mi često govorimo: kako sve uspijevate? Međutim, glavno je mi vas volimo i cijenimo - rekao je Putin.

Predsjednik je naglasio da nije čudno da su muškarci vijekovima posvećivali ženama muziku, stihove i podsjetio na stihove pjesnika Konstantina Balmonta o ženama, prenosi "Sputnjik".

“Žena je sa nama kada se rađamo,

Žena je sa nama u našem posljednjem času,

Žena je naše znamenje kada se borimo,

Žena je radost kada otvorimo oči“.

- U ženi tražimo i uvijek nalazimo sve: i nadahnuće i utjehu. Žena - izvor našeg sopstvenog života i njen nastavak kroz djecu. Međutim, i žene se nadaju na našu mušku podršku. Mi ćemo se toga sjećati. I ne samo danas. Radićemo sve da naše voljene budu okružene pažnjom i brigom kako bi se često smijale - naveo je ruski lider u svojoj čestitki, poželivši ženama zdravlje, uspjeh, radost i sreću.

Izvor: Sputnjik