latinica  ћирилица
01/03/2017 |  18:55 | Autor: RTRS

Malešević: Važna realizacija programa pripreme za školu

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević izjavio je danas Srni da će program pripreme pred polazak u školu u ovoj godini u koji je uključeno 4.400 djece biti realizovan u 36 predškolskih ustanova i 72 osnovne škole u Srpskoj.
Dane Malešević - Foto: RTRS
Dane MaleševićFoto: RTRS

"Realizacija programa počinje danas i trajaće do 31. maja. Ovaj program je veoma značajan, posebno u sredinama gdje nemamo predškolske ustanove, a njegov cilj jeste socijalizacija djece", rekao je Malešević nakon što je posjetio banjalučki vrtić "Kolibri" povodom početka realizacije programa.

On kaže da je u predškolski program uključeno 45 odsto od ukupnog broja djece koja bi u septembru trebalo da krenu u prvi razred osnovne škole.

"Važno je što će u realizaciji ovog programa biti uključeno 170 vaspitača, nastavnika i pedagoga koji su trenutno bez posla", dodao je Malešević.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka Јelena Kurtinović navela je da je 551 dijete iz Banjaluke, uključeno u program pripreme pred polazak u školu.

"Djeca koja su uključena u ovaj program biće adekvatno pripremljena za osnovno obrazovanje. Stručne službe će nam biti na raspolaganju ukoliko budu uočeni određeni problemi kod djece", dodala je Kurtinovićeva.

Izvor: SRNA