latinica  ћирилица
01/03/2017 |  18:49 ⇒ 02/03/2017 | 09:16 | Autor: RTRS

I predstavnici međunarodne zajednice dio bezakonja zajedničkih institucija (VIDEO)

Prvi mart "državni" je praznik samo u pola državne zajednice BiH i to na osnovu entitetskog i pojedinih kantonalnih zakona, jer na nivou BiH Zakon o državnim praznicima ne postoji.
OHR - Foto: RTRS
OHRFoto: RTRS

Tako je Federacija danas slavila! Republika Srpska - radila! A zajedničke institucije BiH ili bar jedan njihov dio, "ozakonile" su bezakonje. Tom bezakonju pridružili se i predstavnici međunarodne zajednice!

Virtuelni prvomartovski praznik ispraznio je danas institucije na Marijin dvoru! I sve druge koje nose, bar fiktivno, predznak "zajedničke", jer zajedništva je na radnim mjestima bilo koliko i na referendumu, u ratno predvečerje.

- Svi Srbi su došli na posao, kao svaki normalan radni dan, a što se tiče Bošnjaka i Hrvata oni danas nisu na poslu - rekao je Siniša Perković, direktor Službe za zajedničke poslove.

Baš kao da Zakon o radu u institucijama BiH i ne postoji! Da ga prekrše, za pravo su uzeli i oni koji bi trebalo da budu vertikala u sprovođenju - bh pravosuđe! I u tim institucijama "volontirali" su samo Srbi! Ili su bar na radnim mjestima boravili, jer su sudnice bile prazne!

Јoš rigidniji u bezakonju bili su pojedini bošnjački i hrvatski direktori zajedničkih bh. institucija. Zaposlene, bez obzira na naciju i vjeru "prisilili su" na praznovanje 1. marta! Najmanje 10 je takvih u kojima su telefoni danas bezuspješno zvonili. Čaršijska i baščaršijska strast virtuelnog praznovanja prevladala je i kod međunarodnih zvaničnika koji u Sarajevu stoluju.

Radnik na obezbjeđenju u oHR-u na telefonski poziv RTRS-a odgovorio je: "Danas je dan neradni ovdje u OHR-u tako da Vas prije sutra ne možemo spojiti ni sa kim, jer osim obezbjeđenja nikoga u zgradi nema".

Šta li je vrhovni tumač svega i svačega Valentin Incko danas tumačio, pa se za praznovanje odlučio!? Nepostojeći Zakon o državnim praznicima!? Ili već brendirano mešetarenje reliktom prošlosti sarajevskih, zelenih istomišljenika? Šta god da je- Incko ni u jednom aktu nije mogao da pronađe da je 1. mart – praznik! I neće pronaći još dugo, bar tako mu obećava Denis Zvizdić.

- Što se tiče državnih zakona odnosno državnih praznika mislim da će trebati još izvjesno vrijeme da svi oni koji to do sada dovoljno ne razumiju da na ispravan način počnu razumijevati šta znači nezavisnost BiH - naveo je Zvizdić.

A što se tiče Zvizdića i sličnih sarajevskih revizionista i čuvara amaneta Alije Izetbegovića, oni su još tokom ispisivanja Islamske deklaracije kreirali svoj, "ispravan način razumijevanja". A to je puna dominacija Bošnjaka - muslimana u svemu pa i praznovanju. Sve ostalo pa i 1. mart prije dvije i po decenije, i današnji, jeste recikliranje ili čak nadogradnja, jasan SNSD-ov Staša Košarac.

- 1. mart je definitivno dan koji nas podsjeća na jasno definisanu i transparentno pokazanu politiku Alije Izetbegovića koja je poslala vrlo jasnu poruku da Srbi niti u Sarajevu niti u Bosni nisu prihvaćeni i nisu prihvatljivi, ukoliko ne budu potpuno - i to je jasno naznačeno i u Islamskoj deklaraciji - krajnje lojalni - ističe Košarac.

Gdje su pogriješili Ickovi, Zvizdićevi, Izetbegovićevi i ini nastavnici istorije? Ili profesori demokratije? Zašto im učenici u samoproklamovanom multi gradu nekažnjeno krše postojeće zakone i poštuju "virtuelne"!?