latinica  ћирилица
25/02/2017 |  16:49 ⇒ 20:49 | Autor: RTRS

U Omarskoj održana tradicionalna Lovačka lažijada (VIDEO)

U Omarskoj je sinoć održana 26. tradicionalna Lovačka lažijada. Manifestacija na kojoj se lovci takmiče u izmišljanju i predstavljanju lovačkih priča, privukla je veliki broj lovaca i gostiju iz Republike Srpske i Srbije.
Lažijada - Foto: RTRS
LažijadaFoto: RTRS

Bili su tu i gosti iz Srbije, iz Lovačkog udruženja “Trest“ iz Petrovca na Mlavi, koje je pobratimljeno sa organizatorima ove lovačke večeri, Lovačkim udruženjem “Srndać“ iz Omarske. Vrhunac večeri je bilo nadmetanje lovaca u pričanju lovačkih priča, za koje lovci tvrde da su u potpunosti istinite. Po ocijeni stručnog žirija, u pričanju “malo“ začinjene priče bio je Duško Stevanović iz Petrovca na Mlavi.

On je ispričao priču o ujedinjenju srpskog naroda kroz fenomem presušene rijeke Drine, i da se sve to imalo proslaviti sa dva vepra koja su se tu našla, i koja su zajedno težila gotovo dvije tone. Naravno, po Stevanovićevom kazivanju, šta znaju lovci šta je 800 kilograma, pa su za posao utovara bila dovoljna dva čovjeka. I to jedan za rep, drugi za uši.

Prošlogodišnji pobjednik Mirko Popović ovaj put nije uspio odbraniti titulu naj lažova, ali njegova priča o zecu kojeg je lovac golog zatekao u sezoni parenja dobro je nasmijala prisutne. U toku večeri organizovana je i tombola, a glavna nagrada bio je automobil.