latinica  ћирилица
16/02/2017 |  13:46 ⇒ 13:49 | Autor: RTRS

Popust na "vaspitanu djecu" u restoranu

Italijanski ugostitelj Antonio Ferari odlučio je da u svom restoranu u Padovi da popust od pet odsto porodici čija su se djeca lijepo ponašala tokom obroka.

Noćna mora i šefova sala širom svijeta, gostiju, pa vjerovatno i samih roditelja jeste grupa djece u restoranu koja viče, lupa i trči između stolova, a takve scene zaista nisu rijetkost.

Kako prenosi "Mashable", ipak ima i svijetlih primjera, a Ferari je odlučio da takve nagradi.

Za jednim stolom njegovog restorana sjedila je grupa od 11 ljudi, među kojima je bilo petoro djece, koja su, kako je opisao, "mirno sjedili, crtali i bojili dok su njihovi roditelji pili vino".

"Ovo se dešava tako rijetko", napisao je Ferari na Fejsbuku i okačio isječak računa.

Ručak je porodicu koštao 261 evro uz 15 evra za kuver, a odobren im je popust na "fino vaspitanu djecu" od 13,05 evra. Bakšiš je iznosio 30 evra.

"Znam koliko je teško biti roditelj, reagovao sam instinktivno. Bilo je fascinantno gledati njihovu interakciju, uz toliko smirenosti. Roditelji su bili mojih godina, oko četrdeset, a djeca stara između četiri i šest godina. Nisam znao kako da im čestitam, nisam ih znao od ranije, prvi put su bili u restoranu, pa sam se odlučio za popust", rekao je Antonio za "Korijere dela sera".

Izvor: B92, Mashable