latinica  ћирилица
14/02/2017 |  08:22 | Autor: RTRS

Putinova klinika košta 48 miliona dolara, ima bazene i VIP sale

Moskovske vlasti dale su zeleno svjetlo za izgradnju ekskluzivne zdravstvene klinike namijenjene liječenju ruskog predsjednika Vladimira Putina i visokih zvaničnika.
Vladimir Putin     (Foto:Sputnik) -
Vladimir Putin (Foto:Sputnik)

Rojters je objavio prošlog mjeseca, na osnovu dokumenta o tom projektu u koji je imao uvid, da je riječ o trospratnici koja će biti nadograđena na već postojeći Klinički centar u predgrađu Moskve.

Klinika će, kako je planirano, imati prostor za 10 pacijenata koji ostaju u bolnici istovremeno i sisteme komunikacija koji su, prema ruskom zakonu, rezervisani za predsjednika, premijera i ostale zvaničnike.

Komitet za arhitekturu i prostorno planiranje grada Moskve saopštio je da je odobrio planove za projekat, čime je uklonjena i posljednja prepreka za početak izgradnje, navodi britanska agencija.

Komitet je najprije objavio na svom sajtu detaljne planove izgradnje, ali su oni poslije kraćeg vremena uklonjeni, bez objašnjenja.

Prema dokumentu, izgradnja će koštati 48,11 miliona dolara, a biće napravljene VIP prostorije, bazen, sobe za sastanke za pacijente, jedinice za pomoćnike.

U pisanom odgovoru Rojtersu prije mjesec dana, Odjeljenje za upravljanje imovinom Kremlja potvrdilo je gradnju novog bloka, ali navelo i da će u njemu moći da se liječe stotine zvaničnika, a ne samo predsjednik i premijer.