latinica  ћирилица
11/02/2017 |  21:02 ⇒ 21:27 | Autor: RTRS

Lik Trampa u pozorišnoj predstavi

Uoči premijere 13. februara, u Istanbulu je održana proba prozorišne predstave „Hvaljena ljubav“ koja je specifična po tome što se turski glumac Erhan Јazicioglu u njoj pojavljuje u liku predsjednika SAD Donalda Trampa.

Predstava će premijerno biti odigrana u ponedjeljak u Kulturnom i izložbenom centru „Tramp“ u Istanbulu, objavila je Anadolija.

Glumac koji tumači lik Trampa na konferenciji za novinare objasnio je kako se došlo na ideju da se u predstavi pojavi i lik novog američkog lidera.

„Razgovarali smo sa režiserom Borom Severcanom i tako došli na ideju da se u predstavi pojavi i Tramp. Onda smo razgovarali kako da uskladimo njegov lik u predstavi, za šta sam se ja pobrinuo. Počeo sam da ga pratim, sve njegove pokrete, prave korake, njegove greške, i to smo na jedan ironičan način prenijeli na daske“, otkriva Јazicioglu.

Naglasio je kako se predstava bavi odnosima između ljudi i ljubavi, ali i kako ima u političkih elemenata.

„Mislim da smo na kraju napravili nešto lijepo i nadamo se da će se to dopasti i publici“, poručio je Јazicioglu, koji je u svojoj karijeri tumačio i likove dvojice turskih predsjednika Turguta Ozala i Sulejmana Demirela.

Izvor:RTS