latinica  ћирилица
06/02/2017 |  16:10 ⇒ 17:29 | Autor: RTRS

Služba hitne pomoći u Prijedoru dobila nova vozila (VIDEO)

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Prijedoru bogatija je za dva nova sanitetska vozila. Nabavkom novih vozila značajno je unaprijeđen rad prijedorske Službe hitne medicinske pomoći.
Hitna pomoć - Foto: RTRS
Hitna pomoćFoto: RTRS

Dva nova vozila, prije svega, namijenjena su za transport pacijenata do udaljenijih medicinskih ustanova.

U Službi hitne medicinske pomoći prijedorskog Doma zdravlja mjesečno pomoć zatraži oko 1.400 pacijenata.

Medicinsko osoblje stiže u sve dijelove grada. Prijedorčani podržavaju nabavku novih sanitetskih vozila, jer kažu, ovo je jedna od najvažnijih službi. 

Nova vozila savremeno su opremljena. Bezbjednost transporta pacijenata je na prvom mjestu. 

"Bezbjednost je na nivou i samim tim kada idete novim autom, psihički i medicinsko osoblje i ja smo mnogo spremniji a da znamo da idemo sa bezbjednim autom", govori Mladenko Kovačević, vozač u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Prijedor.

Posljednje dvije godine značajno se ulagalo u rad ove službe. Obnovljene su prostorije Hitne pomoći, ali i oprema.

Dva stara sanitetska vozila su u ispravnom stanju i koriste se za transport pacijenata na lokalnom nivou, za razliku od novih vozila.

"Ta dva nova vozila se trenutno koriste za dalja putovanja pacijenata, odnosno transport pacijenata kao što su Beograd, Trepča i druge destinacije. Imamo dežurnu ekipu koja može da se aktivira u svakom trenutku ako nam potrebe to zahtijevaju, tako da možemo imati dodatni tim", rekao je Srđan Pjevač, dežurni ljekar u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Prijedor.

Na poziv građana u mobilnom timu prijedorske Hitne pomoći već dvije godine uz medicinskog tehničara i vozača, na intervencije obavezno ide i ljekar.