latinica  ћирилица
18/01/2017 |  15:09 ⇒ 15:23 | Autor: RTRS

Cvijanović- Goldštajn: Ispunjen plan za realizaciju reformske agende za prošlu godinu

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović upoznala je direktora Svjetske banke za zemlje zapadnog Balkana Elen Goldštajn sa mjerama koje Vlada Srpske realizuje u skladu sa Akcionim planom Srpske za sprovođenje Reformske agende, dosadašnjim rezultatima i aktivnostima planiranim u 2017. godini.
Željka Cvijanović sa direktoricom Svjetske banke (Foto: Vlada RS) -
Željka Cvijanović sa direktoricom Svjetske banke (Foto: Vlada RS)

Cvijanovićeva je nakon današnjeg razgovora u Banjaluci sa Goldštajnovom izrazila zadovoljstvo dinamikom realizacije predviđenih mjera, istakavši da je Srpska ispunila predviđeni plan za realizaciju Reformske agende za 2016. godinu, te da je većina mjera realizovana ili su u procesu realizacije.

Ona je izrazila uvjerenje da će sličan trend biti nastavljen i u narednom periodu.

Cvijanovićeva je naglasila maksimalan angažman Vlade i institucija Srpske na sprovođenju reformskih procesa, dodajući da se nada da će i ostali nivoi vlasti u BiH dosljedno poštovati definisane rokove s ciljem stvaranja okvira za kontinuiran privredni rast i stabilizaciju privrednih prilika.

Sagovornici su ocijenili da je saradnja Vlade Srpske i Svjetske banke uspješna i konstruktivna, naročito kada je riječ o strateški važnim infrastrukturnim projektima, kao i projektima u oblastima reforme zdravstvenog sektora, zapošljavanja, unapređenja poslovne klime i konkurentnosti.

Današnjem sastanku u Banjaluci prisustvovali su i ministar finansija Srpske Zoran Tegeltija, ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, rukovodilac razvojnih programa Svjetske banke za zemlje zapadnog Balkana Timoti DŽonston i šef Kancelarije Svjetske banke u BiH Tatjana Proskurjakova, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Izvor: SRNA