latinica  ћирилица
18/01/2017 |  14:52 ⇒ 15:22 | Autor: RTRS

Parlament BiH nije usvojio Zakon o lijekovima

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu nije usvojio Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima, čiji je predlagač Savjet ministara BiH.
Parlament BiH - Foto: RTRS
Parlament BiHFoto: RTRS

Ni na prethodnoj sjednici, 29. decembra, navedeni zakon nije dobio podršku poslanika iz Republike Srpske, zbog čega je bio upućen na usaglašavanje Kolegijumu Predstavničkog doma.

Predloženim zakonom, koji podršku poslanika iz Republike Srpske nije dobio ni u Ustavnopravnoj komisiji, propisuju se sastav, mandat, način odlučivanja i druge obaveze Stručnog savjeta Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Poslanik SNSD-a Lazar Prodanović je u više navrata upozorio da se u ovom zakonskom prijedlogu radi o očiglednom pokušaju prenosa nadležnosti sa entiteta na nivo BiH, pošto je zdravstvo u isključivoj nadležnosti entiteta.

Savjet ministara tražio je za Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima hitnu proceduru, ali su oba doma Parlamentarne skupštine BiH odbila taj zahtjev i uputila ga u redovnu proceduru.

Izvor:Srna