latinica  ћирилица
18/01/2017 |  14:47 ⇒ 15:26 | Autor: RTRS

Ovo su zvijezde Egzita 2017! (VIDEO)

Јedan od najnagrađivanijih muzičara svih vremena, osnivač i pjevač grupe "Oasis" Lijam Galager, otvoriće Egzit u četvrtak 6. jula!
Egzit - Foto: B92
EgzitFoto: B92

Lijam je osvojio čak 37 najprestižnijih muzičkih nagrad, a ovaj mančesterski bend koji su prozvali nasljednicima Bitlsa za samo tri godine od svog prvog, stigao i do najvećeg rok koncerta u britanskoj istoriji.

Njegov nastup na Egzitu biće poseban, jer će pored hitova ove grupe Lijam predstaviti i svoj solo album, jedan od najiščekivanijih u 2017. godini. Iste noći na Dens Arenu dolazi još jedan muzičar koji puni stadione - njemački tehno producent Paul Kalkbrener, koji je nedavno nastupio pred pola miliona ljudi ispred Brandenburške kapije.

Lijam i Paul obilježiće otvaranje festivala, ali završnu, veliku žurku, po uzoru na prošlogodišnji nastup Dejvida Gete, na glavnoj bini napraviće jedan od vodeća tri svjetska di-džeja, od kojih prvi čak dvije godine uzastopno - Hardvel!

Na glavnu festivalsku pozornicu stiže i glas nove generacije, popularni 22-godišnji engleski kantautor DŽek Bug. On na Egzit dolazi poslije tri albuma sa vrha britanske liste i čak 17 singlova. U četvrtak, 6. jula na "Mejn" dolazi i trio koji predvodi Alan Boker, autor hitova "Faded", "Alone", "Sing Me to Sleep" i drugih, dok će treće večeri, 8. jula, nastupiti i popularna hip-hop i dubstep grupa Foreign Beggars!

Subota na Areni uvijek predstavlja najveće hitmejkere, a prvi je Djuk Dimont, čiji su letnje himne "Oceane Drive" i "I Got You" osvojile prva mjesta top lista uz nominaciju za Grejmi!

Ove godine stiže i Robin Šulc, i to sa "Shed A Light", novim hitom u odnosu na prošlo ljeto kada ga je iznenadna bolest spečila da doživi magiju EXIT Dance Arene i podeli sa publikom neke od najvećih hitova prethodnih godina – "Sugar", "Prayer in the C", "Headlights" i druge!

Njima će se pridružiti i mlada francuska zvezda Kungs, čiji je megahit "This Girl" na "Shazam - Hall of Fame" listi je iza sebe ostavio i hitove kao što su "Happy" od Farela ili "Chandelier" od Si! Baš kao što se prošlog leta na Areni desio svojevrsni "Techno All Stars", ove godine već u prvoj grupi izvođača dešava se pravi "House All Stars" jer pored Dumonta, dolaze i ostali trenutno najtraženiji predstavnici ovog žanra na planeti: DŽejmi DŽones, Hot Sins 82 i Blek Koffi! Iste noći sa Kalkbrenerom, o prizoru prepune Arene, koji svakog izvođača ostavlja bez reči, ovog leta svedočiće još jedan Nijemac čiji je nastup uživo postao prava globalna senzacija - Recodnite!

Žestoko gitarsko prašenje i ove godine isporučuje kultna metal, pank i hardkor bina EGZIT festivala -Explosive! Čak sedam prvih bendova već je potvrdilo svoje nastupe, a ovu eksplozivnu grupu predvode čuveni nemački trash metalci Destruction, koji na EGZIT festivalu nastupaju premijerno sa novim albumom i istoimenom "Under Attack" turnejom koja samo u prva dva meseca ove godine obilazi oko 30 gradova u Evropi!

I legendarni britanski hardcore pankeri Discharge, čije su pesme obrađivali bendovi kao što su Metalika, Antraks i Sepultura, vraćaju se na tvrđavu sa novim albumom, "End of Daus", a iste noći sa njima nastupiće njihovi meksički pandani Acidez!

Posebno mesto u programu zauzima detroitska senzacija i jedan od najznačajnijih death metal sastava nove generacije, TThe Black Dahlia Murder, hedlajneri najvećih metal festivala i bend sa višemilionskom bazom fanova na društvenim mrežama! Na EGZIT dolazi i američki grindkore bend u usponu Full of Hell, britanski skejt-pankeri iz grupe Darko, te rumunski black metal magovi Dordeduh, bend nastao iz kultnog Negura Bungeta!

EGZIT tim iduće godine spojiće čak četiri festivala u regionu u jedinstveno EGZIT Leto ljubavi 2017. Prvi u nizu je "Sea Star", novi festival u Istri koji će se 26. i 27. maja održati u gradu Umagu, a već su potvrđeni The Prodigy, Dubioza kolektiv i Urban 4. Sledeći je "Revolution" festival u Temišvaru, 2. i 3. juna, a odmah nakon EGZIT festivala, od 6. do 9. jula, sledi četvrto izdanje "Sea Dance" festivala od 13. do 15. jula! U akciji "1 karta = 4 festivala", koja će zbog velikog broja molbi fanovi biti produžena još do 30. januara, svi kupci ulaznice za EXIT po ceni od 6.490 dinara, na poklon dobiće i ulaz na ostala tri festivala, uz registraciju putem sajta www.exitfest.org  od 1. do 28. februara! Više informacija o ulaznicama na www.exitfest.org. 

Izvor: Blic