latinica  ћирилица
18/01/2017 |  14:40 ⇒ 14:44 | Autor: RTRS

Burna rasprava Troickog i sudije iz Hrvatske: Zašto mi to radiš? (VIDEO)

Viktor Troicki je uz dosta muke izborio plasman u 3. kolo Australijan opena. Po drugi put na turniru igrao je meč u pet setova. Međutim, kako se čini, mnogo više nego protiv rivala iz Italije Paola Lorencija, srpski teniser se borio sa sudijom u stolici.

U samom finišu meča, Troicki se upustio u veoma žustru raspravu sa Hrvaticom Marijom Čičak. Pri rezultatu 4:3 u petom setu za Troickog (dakle, u trenucima kada se meč sasvim izvjesno lomio), srpski igrač je imao brejk loptu. Odigrao je bekhend paralelu, koju njegov rival nikako nije mogao da stigne.

Linijski sudija je signalizirao aut. Čelendž je jasno pokazao da je lopta bila na liniji, iz čega je bilo očekivano da poen bude dodijeljen Troickom. Međutim...

Marija Čičak je odlučila da se poen ponovi, što je kod Troickog, kome rasprave sa sudijama nisu strane (štaviše, u nekim teniskim krugovima je po njima i čuven), izazvalo burnu reakciju. Mučio se Viktor da objasni da poen pripada njemu, jer njegov rival nije bio ni blizu loptice.

Ono što je pohvalno, a ispostavilo se i korisnim, jeste da je Troicki svoj bijes uspio da kanališe na pravi način, odigravši fokusirano do kraja meča, što mu je naposlijetku i donelo trijumf.

Izvor: RTS