latinica  ћирилица
18/01/2017 |  14:24 | Autor: RTRS

Borenović: Pozivamo Dodika da ne priziva sankciji Srpskoj

Komentarišući uvođenje američkih sankcije predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku, lider PDP-a Branislav Borenović izjavio je za agenciju Patria da je "u ovom trenutku najbitnije da se u bilo kakve dodatne izazove ne uvlači Republika Srpska".
Branislav Borenović - Foto: SRNA
Branislav BorenovićFoto: SRNA

"Radi se o odluci najmoćnije zemlje, koja može imati određene i dugoročne reperkusije. Ovdje je najbitnije da se ne uvlači Republika Srpska u bilo kakve odatne izazove. Pozivamo Dodika da ne priziva sankcije Republici Srpskoj", rekao je Borenović za Patriju.

On dodaje da “bez obzira na one koji danas tuguju, koji se raduju ili koji su ravnodušni, trenutna situacija je realnost“.

"Dodik će u narednom periodu pokazati koliko voli Republiku Srpsku, odnosno da li će nastaviti da se bori i uvlači nas u borbu koja će dugoročno biti izgubljena, ili će naći načina da se skloni i omogući da Republika Srpska normalno funkciniše", smatra Borenović.

Borenović smatra da se nakon svega postavlja i pitanja gdje su pare koje je vlast Milorada Dodika potrošila u posljednjih šest godina na razne lobističke kuće u svijetu.

"Radi se o iznosu od preko 30 miliona KM. Šta su ti ljudi radili, i da li su išta radili. Radi se o ogromnim novcima koji očigledno nisu potrošeni u one svrhe u koje su bile namijenjene", rekao je Borenović za Patriju.

Pres konferenciju, koju je danas održao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, Borenović je nazvao "ličnim, a ne stavovima Republike Srpske".

Izvor: Patria