latinica  ћирилица
18/01/2017 |  14:01 ⇒ 14:01 | Autor: RTRS

Amidžić: U narednom periodu značajnija pomoć za sport

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić izjavio je da je Gradska uprava Banjaluka opredijeljena da značajnije pomaže sport u budućem periodu.
Banjaluka - Amidžić - Ženski košarkaški klub "Orlovi" - Foto: SRNA
Banjaluka - Amidžić - Ženski košarkaški klub "Orlovi"Foto: SRNA

"To se odnosi na sve sportove i sportske kolektive koji kvalitetno promovišu grad Banjaluku i koji obavljaju svoju osnovnu funkciju - da našu omladinu sklanjamo sa ulica i njihovu energiju usmjeravamo u pravom pravcu", rekao je Amidžić novinarima u Banjaluci.

Nakon prijema kojeg je danas u gradskoj upravi Banjaluke upriličio za delegaciju Ženskog košarkaškog kluba "Orlovi" Banjaluka, Amidžić je čestitao klubu osvajanje Kupa Republike Srpske i rekao da ovaj klub brani Republiku Srpsku i u Premijer ligi BiH, gdje bilježi korektne rezultate.

"Ovo je zdrav klub koji je uspio da okupi pozitivnu sportsku energiju kada je u pitanju ženska košarka, a s druge strane u finansijskom i organizacionom smislu bilježi dobre rezultate i može služiti za primjer", zaključio je Amidžić.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport u gradskoj upravi Banjaluke Dragan Banjac rekao je novinarima da je na prijemu bilo govora i o problemima koji tište banjalučki sport, a posebno košarku.

"Ovo je jedan od legendarnih banjalučkih klubova koji je dao nemjerljiv doprinos razvoju banjalučke košarke u posljednjih 20 godina", istakao je Banjac.

Predsjednik Ženskog košarkaškog kluba "Orlovi" Banjaluka Nebojša Kuštrinović rekao je novinarima da ovaj klub uz skromna finansijska sredstva bilježi izvanredne rezultate.

Izvor: Srna