latinica  ћирилица
18/01/2017 |  11:33 ⇒ 11:35 | Autor: RTRS

Mihajlović: Voz sa srpskim ikonama saobraća od Kraljeva do Požege

Voz iznutra oslikan freskama iz srpskih manastira, a spolja dekorisan porukom "Kosovo je Srbija" na 21 jeziku, od danas će saobraćati od Kraljeva do Požege, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.
Beograd - Kosovska Mitrovica - Foto: TANЈUG
Beograd - Kosovska MitrovicaFoto: TANЈUG

- Zbog bezbjednosti putnika i radnika železnice, odlučila sam da ovaj voz više ne saobraća na liniji do Kosovske Mitrovice, koja je uvedena na predlog i uz finansijsku podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju - rekla je Mihajlovićeva.

Objasnila je da je odluku da voz saobraća na drugoj trasi, donijela iz ekonomskih razloga, ali i da je zbog svega što se dešavalo proteklog vikenda predložila da voz ide u što veći broj gradova Srbije.

- Mislim da veliki broj građana želi da vidi i provoza se vozom od koga su se toliko uplašile policijske snage Albanaca sa Kosova, pa su teškim oružjem krenuli na njega - rekla je Mihajlovićeva.

Ona je podsjetila da je riječ o vozu u kome su motivi kulturne baštine Srba sa Kosova i Metohije koja je pod zaštitom Uneska i naglasila da "uopšte nije opasan."

Izvor: SRNA