latinica  ћирилица
18/01/2017 |  09:46 ⇒ 10:11 | Autor: RTRS

Uhapšena osumnjičena za krađu u Banjaluci

Centar javne bezbjednosti Banja Luka se zahvaljuje medijima i građanima koji su dostavili korisne informacije, na osnovu kojih je istog dana kada je objavljena fotografija, identifikovana ženska osoba koja je izvršila krivično djelo „Krađa“ dana 23.11.2016. godine u Banjoj Luci u ulici Braće Podgornika bb, u krugu autobuske stanice.
Kradljivica - Foto: RTRS
KradljivicaFoto: RTRS

Lice S.G.(1961) iz Banja Luke je lišeno slobode, a na osnovu daljeg operativnog rada policijskih službenika Policijske stanice Banja Luka-Lazarevo, pronađeni su i otuđeni predmeti, torba sa novačnikom, ličnim dokumentima oštećene i dio novca.

Dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, naložio je da se u redovnoj proceduri dostavi izještaj protiv osumnjičene za navedeno krivično djelo, a policijski službenici nastavljaju preduzimanje potrebnih mjera i radnji u cilju dokumentovanja navedenog i utvrđivanja da li se osumnjičena može dovesti u vezu i sa drugim krivičnim djelima.

Kroz navedeni događaj i postupanje istaknut je značaj međusobne saradnje i povjerenja između predstavnika medija, građana i policije, što je od izuzetne važnosti u prevenciji, identifikaciji i rješavanju bezbjednosnih problema.